Proiectul "Petalele Păcii" invită oameni de toate vârstele să modeleze o floare de lotus din hârtie ca simbol al păcii și inocenței în cinstea copiilor mai triști ca noi, cum ar fi copiii practicanților Falun Gong, persecutați brutal în China de aproape două decenii.
A doua zi, pe data de 7 martie 2018, voluntarii "Petalele Păcii" au organizat un master-class de flori de lotus în cadrul Centrului Comunitar ”Albatros”, unde 15 copii au creat cu bucurie flori și au ascultat istoria fetiței Fadu, iar doi pedagogi au învățat exercițiile Falun Dafa. Pe data de 16 martie, "Petalele Păcii" au participat la Ziua Ușilor Deschise de la Centrul Comunitar ”Orizont”, în beneficiul a 26 de copii. Unul din invitații adulți, doamna Zinaida Scripnic, a fost atât de impresionată de activitate, încât la invitația acesteia, au urmat cinci evenimente în școala nr. 83 din Chișinău. În cadrul acestora, peste 350 de elevi au auzit povestea lui Fadu și au aflat despre semnificația florilor de lotus în cultura chineză. Mulți copii au confecționat două sau trei flori de hârtie pentru a le oferi membrilor familiei sau profesorilor lor.
Pe data de 28 martie practicanții Falun Dafa au prezentat proiectul și au confecționat flori de lotus la Centrul Comunitar ”Ștafeta”, cu 15 copii, iar pe data de 24 mai au urmat copiii Centrului Comunitar ”Satelit”, unde au fost prezenţi peste 25 de copii. Copiii și directoarea Centrului Comunitar ”Satelit” au fost impresionaţi de mesajul proiectului Petalele Păcii și s-au oferit să ajute în această misiune nobilă voluntarii prin pregătirea petalelor pentru acțiunile viitoare. De asemenea, proiectul urmează să ajungă la alți copii din Centrul Comunitar ”Viitorul” și din taberele de vară după 4 iunie.
Reprezentanții proiectului au fost invitați de Pretura sectorului Botanica la un eveniment de Ziua Copiilor, care va avea loc pe 1 iunie în grădina zoologică din Chișinău.
De fiecare dată, voluntarii fac donații de cărți cu ”Povestea Lotusului”, care este foarte îndrăgită de elevi, dar și de profesori. Povestea, scrisă de o practicantă ucraineană, relatează istoria unei semințe de lotus care, în procesul de creștere, depășește minciuna, răutatea, lenea și alte provocări, prin amintirea a trei principii prețioase învăţate de la Marele Lotus: Adevăr, Compasiune și Toleranță. Aceste principii ajută sămânța să-şi croiască drum prin noroi spre suprafața apei, lumină și spre Marele Lotus.